Competentiegericht leren

Het inzetten van competentiegericht leren helpt je om de koppeling te maken tussen de bedrijfsdoelen en competenties die je daarvoor nodig hebt binnen je bedrijf.

Competenties zijn het geheel van vaardigheden, kennis en beroepshouding die medewerkers en teams in staat stellen om de specifieke taken succesvol uit te voeren.

Competentiegericht leren is het doelgericht afstemmen van kennis, vaardigheden en beroepshouding van medewerkers op je bedrijfsdoelstellingen. Als je duidelijk voor ogen hebt welke competenties jouw bedrijf nodig heeft, kun je daar bij het leren en ontwikkelen van bestaande medewerkers én bij het aannemen van nieuwe medewerkers op inspelen.

Wat levert competentiegericht leren jou op?

De kans om competenties te ontwikkelen die je bedrijf uniek en onderscheidend maken, die moeilijk te kopiëren zijn door je concurrenten en waarmee jij waarde toevoegt aan je klanten. Een bedrijf waar werkplezier, bevlogenheid en prestaties hand in hand gaan. Er is namelijk niets leuker en bevredigender dan je competenties en gedrag inzetten om mooie resultaten te boeken, een actieve bijdrage te leveren aan doelen en jezelf te ontwikkelen door te leren.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.