Onze Visie

Werken in de Toekomst

Een medewerker die écht iets kan, vitaal is en blijft, én toegevoegde waarde heeft. Iemand die duurzaam en flexibel inzetbaar is. Leren en ontwikkelen wordt steeds belangrijker. Voor bedrijven én voor medewerkers. Een medewerker ontkomt er niet aan om zijn/haar competenties, talent en expertise up-to-date te houden. Hebben medewerkers niet de competenties die nodig zijn, dan hebben ze op de langere termijn een probleem. De Maashorst Academy faciliteert bedrijven om medewerkers te helpen klaar te zijn voor werken in de toekomst.

Samen opleiden en ontwikkelen, en een leven lang leren faciliteren

De Maashorst Academy is dé plek waar leren, ontwikkelen en verrijken voor medewerkers van de aangesloten bedrijven centraal staat. Dit doen we door het leren te stimuleren en een lerende organisatie te faciliteren. In een lerende organisatie zijn mensen bevlogen en betrokken. De medewerkers in zo’n organisatie werken met plezier samen om goed werk te leveren. Daarbij leren ze steeds weer van prestaties, resultaten en de effecten daarvan. De bedrijven die bij de Academy aangesloten zijn faciliteren dit. Hoe? Door tijd, middelen en begeleiding beschikbaar te stellen.

Betekenisvol ondernemen

Wij zetten onze bedrijfsvoering en de Maashorst Academy in om te werken aan concrete sociale issues. Zodat iedereen actief en vitaal kan meedoen in de maatschappij en zijn/haar talent kan ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau. Denk daarbij aan open hiring, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, inclusiviteit en sociale participatie. Betekenisvol ondernemen draait om een optimale balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden.

Vernieuwend en veranderend leiderschap

In een snel veranderende samenleving met toenemende tegengestelde belangen is er meer dan ooit behoefte aan leiderschap. Aan mensen die zaken op een geloofwaardige, daadkrachtige en inspirerende manier oppakken. Leiders die weten wanneer ze welke stijl van leiderschap moeten gebruiken. Er is behoefte aan leiders die medewerkers de ruimte geven om fouten te maken, te leren en beter te worden. Die zich inzetten voor een leercultuur waarin iedereen het belang van de klant kent. Zo worden klanten fans en medewerkers ambassadeur van het bedrijf. Het resulteert: een bevlogen 9+-organisatie

Een bevlogen 9+-organisatie

Ons doel: zorgen voor een 9+-organisatie die zich verdiept in de belevingswereld van haar klanten, die weet wat klanten willen en begrijpt wat hun behoeften en drijfveren zijn. Bevlogen om die klanten te helpen met het behalen van succes. Medewerkers worden direct betrokken bij de continue verbetering van de klantbeleving. En ze worden gestimuleerd om daadwerkelijk het verschil te maken in de dagelijkse processen. Door het leveren van een excellente service bijvoorbeeld, en het overtreffen van de verwachting van de klant, zodat ze enthousiast zijn over jouw bedrijf. Als 9+-organisatie neem je je medewerkers mee in klantgerichtheid en klantbeleving. Zo worden ze ambassadeur van jouw bedrijf.

Fit, vitaal en met plezier presteren in je werk

Zelf regie kunnen voeren over je werk, je tijd en je leven. Werk doen dat voor jou betekenis heeft, je voldoening geeft en plezier oplevert. Dat wil toch iedereen?

Maar professionals en bedrijven hebben te maken met verzuim door stress en burn-out, met een te hoge uitstroom of een beperkte betrokkenheid. De lat ligt voor veel mensen heel hoog. In combinatie met hun privéleven en social media lijkt het een ‘ratrace’ waarbij ze altijd ‘aan’ staan. De maatschappij waarin we leven vraagt van medewerkers steeds meer eigen verantwoordelijkheid en initiatief om fit, vitaal en bevlogen te werken. Medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn, zelf de regie in handen nemen en presteren met plezier, daar werkt de Maashorst Academy aan.

Talent binden, behouden en beter maken

Hoe vindt en behoudt je medewerkers met talent? Dat is moeilijk, terwijl het de komende jaren alleen maar belangrijker wordt. Motiverende werkzaamheden, een goede loopbaanplanning en carrièrekansen, regelmatige feedback en erkenning. Daar gaat het om. Talenten willen inspirerend en uitdagend werk, een baan om persoonlijk te groeien. Dat maakt ze tevreden en zorgt voor werkgeluk. Employer branding is hot.

Samen optrekken binnen de Maashorst Academy helpt bedrijven om talent binnen te halen en biedt kansen om leren te faciliteren, om zo je medewerkers te binden, behouden en beter te maken. Het ideaal? Hierin een stap verder gaan, elkaar versterken en talentenmanagement in de regio toepassen.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.