Jels Toonen van VBV elektro en kunststof raakte enthousiast bij het idee om lokaal en kleinschalig dingen op te pakken. “Hoe invulling geven aan interne scholingsstukken, dat is voor ons belangrijk. Veel van onze medewerkers zijn praktisch opgeleid. Voor hen is het lang geleden dat ze in de schoolbanken hebben gezeten. Dan zoek je toch vooral iets wat lokaal en laagdrempelig is.”

Eigen medewerkers verder opleiden, hen meer bewust maken van hun eigen persoonlijke ontwikkeling, dat is wat hij graag wil. “En dat moet je als werkgever faciliteren, daar ruimte voor geven. Om die persoonlijke ontwikkeling bij medewerkers onder de aandacht te brengen, zijn we begonnen met een waardebon die ze konden gebruiken voor bijvoorbeeld een cursus. Maar het is best lastig, velen weten niet goed wát ze dan willen.”

Daarnaast geeft hij aan dat het opleidingslandschap door corona is veranderd. “Als medewerkers de afgelopen tijd in quarantaine moesten, hebben wij ze verplicht een online cursus te volgen. En daar waar het ’s morgens bij wijze van spreke gebrom was, hoorde ik aan het eind van de dag positieve reacties.”

“Medewerkers die zich persoonlijk (willen) ontwikkelen en daarvoor cursussen of trainingen (willen) volgen, daar hebben we als bedrijf ook baat bij. En die cursussen of trainingen volgen bij de Maashorst Academy is een van de mogelijkheden. Als je die als bedrijf aanbiedt, verstevig je daarmee ook de arbeidsmarktpositie. Je trekt de medewerkers die openstaan voor verdere ontwikkeling. En dat zijn dus ook de mensen die je als bedrijf graag binnen wilt halen.”