Judith Laros

Twijfel om aan te sluiten bij de Maashorst Academy (MA) was er niet, geeft HR-adviseur Judith Laros van het Zeelandse bedrijf Van Boekel aan. “Als het gaat om het ontwikkelen en opleiden van mensen, dan is dat echt iets voor Van Boekel. Daarnaast is het goed dat er ook bedrijven uit Zeeland actief betrokken zijn bij de Maashorst Academy. De bedrijven die aangesloten zijn bij de MA komen immers ook onder de aandacht bij anderen.”

“Wat ons betreft wordt de Maashorst Academy een portaal voor opleidingen. Eigen talenten ontwikkelen en doorontwikkelen, en dan vooral als het gaat om de soft skills zoals leiderschapsontwikkeling. Dat vinden we heel erg belangrijk. De MA als online leerplatform waar eigen medewerkers, als ze een opleiding willen volgen, als eerste gaan kijken.”

Maar de Maashorst Academy biedt volgens haar meer. “Het is goed en het heeft een meerwaarde om ook de omliggende bedrijven in de regio en de collega-HR-adviseurs te kennen. Elkaar wat gunnen en elkaar weten te vinden bij problemen. Dat geldt ook voor andere bedrijven die erover denken om aan te sluiten bij de MA. In een relatief klein bedrijf ben je de generalist die zich bezighoudt met hele HR-palet. Bij grotere bedrijven is dat anders. En door in een setting zoals de MA samen te werken leer je veel van elkaar. Een echte win-winsituatie.”

“Elkaar weten te vinden en vertrouwen kan wat mij betreft ook leiden tot collegiale in- en doorleen. Waarom niet, als iedereen daar beter van wordt? Veel bedrijven hebben wel periodes dat er moeite gedaan moet worden om mensen aan het werk te houden. Als die periodes bij verschillende bedrijven op verschillende momenten vallen, kun je elkaar afhankelijk van de werkzaamheden mogelijk helpen.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.