Learning & development specialist Lynn Hakkers was bij de opstart5 betrokken bij de Maashorst Academy. Een belangrijke reden is het werken aan de gemeenschappelijke uitdagingen: hoe bind en boei je huidige en toekomstige medewerkers aan de gemeente Maashorst. “Door verbreding en groei zijn er veel vacatures en is er het nodige verloop. Door met elkaar te sparren, kennis en krachten te bundelen kun je tot gezamenlijke oplossingen komen.”

Dát is volgens Lynn ook de meerwaarde van de Maashorst Academy: sparren, kennis delen, vanuit verschillende organisaties een learning community zijn. “De Maashorst Academy is laagdrempelig, concreet en praktisch. Veel bedrijven kunnen daarmee hun voordeel doen. Er is veel expertise en dat betekent efficiënt sparren over een probleem, een oplossing zoeken en resultaat bereiken. Door een probleem vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, krijg je een completer beeld van de oplossing.”

“Daarnaast is de juiste leercultuur bij de Maashorst Academy en aangesloten bedrijven van groot belang. Om te zorgen dat je medewerkers de kennis die aangeboden wordt ook echt omarmen. Of dat nu online, op afstand is of niet. Het realiseren van een leercultuur vraagt van bedrijven vaak een koerswijziging, daarbij zijn de juiste competenties cruciaal. En er is een andere manier van leiderschap nodig. Een Management Development-traject, om het juiste gesprek aan te gaan met medewerkers, is dan ook belangrijk voor het management. Ik geloof in opleidingsprogramma’s op maat.”