Maarten van Tienen

“Meedenken over hoe we de werkgelegenheid binnen gemeente Maashorst op de rails krijgen. Over het behouden van dat personeel en het naar een ander niveau brengen van de medewerkers. Dat initiatief van de Maashorst Academy ondersteun ik van harte.”

Maarten van Tienen van het gelijknamige bedrijf vantienen uit Zeeland. Man van de praktijk, die dan ook vooral naar die praktijk wil kijken. “We moeten de jeugd motiveren en laten zien dat er meer is dan achter een computer zitten. En als bedrijven moeten we bereid zijn om iets op te pakken. Ook als om diezelfde jeugd dichtbij huis, in de regio te houden. Nu trekken ze Uden uit om elders een studie op te pakken. En ja, ook daar is voldoende werkgelegenheid, dus ben je ze als het ware kwijt.”

Hij is groot voorstander om met andere bedrijven te discussiëren over bijvoorbeeld het idee om 14- en 15-jarigen voor een paar dagen per week op te nemen in het bedrijf. Hen te laten snuffelen aan het werk, zodat ze een idee krijgen hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

“Landelijke onderzoeken en statistieken zijn mooi, maar belangrijk is wat er dichtbij huis in de praktijk gebeurt. Ik ben graag bereid daarin te investeren.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.