Marc van Lieshout

Het beste uit jezelf halen, als werknemer én als werkgever. Dat vooral samen met anderen doen. Zodat je ook samen met anderen succesvol kunt zijn en die successen samen kunt vieren. Dát is waarom ik het initiatief heb genomen tot het oprichten van de Maashorst Academy.”

“De Maashorst Academy is een bedrijfsschool waar samen leren en het ontwikkelen en opleiden van medewerkers centraal staat. Van medewerkers die écht iets kunnen, vitaal zijn en blijven, én toegevoegde waarde hebben. Mensen die duurzaam en flexibel inzetbaar zijn.

Een leven lang leren en ontwikkelen
Leren en ontwikkelen is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Dit geldt zowel voor bedrijven als voor de medewerkers van die bedrijven. Daar is iedereen het over eens. In de praktijk zie ik echter dat het moeilijk is om voor dat leren en ontwikkelen budget en tijd vrij te maken. We vergeten nogal eens er prioriteit aan te geven. En meestal niet bewust, maar ‘gewoon’ omdat we druk zijn met ons dagelijks werk, onze klanten en zoveel meer. Noem het ‘de waan van de dag’.

In mijn ogen ontkomt een medewerker er niet aan om zijn/haar competenties, talent en expertise up-to-date te houden. Dat is een eigen verantwoordelijkheid. Als jij als medewerker niet de competenties hebt die nodig zijn, dan kom je vroeg of laat mogelijk in een lastige situatie te zitten.

Ben een aantrekkelijke werkgever
Als je geen aantrekkelijke werkgever bent, als mensen geen voldoening en werkgeluk ervaren door bij je te werken, dan vertrekken ze. Dan kiest jong talent voor een andere werkgever. Talenten willen inspirerend en uitdagend werk, een baan om persoonlijk te groeien.

De Maashorst Academy faciliteert bedrijven om medewerkers te helpen ook in de toekomst interessant te zijn voor werkgevers. Dit doen we door samen opleidingen aan te bieden en te ontwikkelen, waarbij de mkb-bedrijven zélf betrokken worden. Zo bieden we de medewerkers ontwikkelmogelijkheden, leerfaciliteiten en maken we leren tijdens het werk vanzelfsprekend.

Samen investeren we in de scholing en ontwikkeling van werknemers, stimuleren we een leercultuur en maken we kennis op peil houden vanzelfsprekend. Ons motto? Het is goed wonen, leven én werken in de gemeente Maashorst.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.