Ruud Derks

Meegegaan in de hausse van de ontwikkeling ‘een leven lang leren’. Zo kwam Ruud Derks van Derks Bedrijfswagens terecht bij de Maashorst Academy. “Onder het mom ‘we moeten het met z’n allen doen’ had ik al snel het idee dat dit weleens een mooie oplossing kon betekenen voor bedrijven uit de regio.

Het verdwijnen van het ROC betekende ook het verwateren van de directe link naar opleiders. Terwijl je mensen wel in de regio wilt houden. En gaan ze voor een opleiding naar bijvoorbeeld regio Den Bosch, dan is de kans groot dat ze daar ook blijven. Je wilt als bedrijf goede mensen binnen krijgen, binnen houden én ze op de juiste manier opleiden. Op een manier die je zélf graag wilt”, geeft Ruud aan.

Wel geeft hij gelijk aan, dat het voor zijn bedrijf deels lastig is. “Het gaat bij ons vaak om technische opleidingen, en die zijn vrij specifiek. Dat is door de Maashorst Academy moeilijk in te vullen.” Om daar direct aan toe te voegen: “Maar er is meer dan technisch opleiden. En de Maashorst Academy biedt grote kansen als het gaat om het ontwikkelen van en opleidingen voor de soft skills. Wat mij betreft ligt de focus dan op onder andere leidinggeven, effectief vergaderen en verkooptraining.”

Voor veel bedrijven kan de Maashorst Academy volgens hem een uitkomst bieden. “Hoe meer bedrijven aansluiten, hoe sterker we staan. Iedereen heeft zo z’n eigen kennis en disciplines, en daarvan kunnen we over en weer leren. Meer delen betekent meer vermenigvuldigen.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.