Toine van Toor is een ervaren trainer die diepgang afwisselt met de nodige humor. Na meer dan 25 jaar als senior manager en (commercieel) directeur gewerkt te hebben is hij inmiddels ruim 5 jaar zelfstandig Personal & Business Coach.

Hij hanteerde altijd een coachend leidinggevende stijl: hard op de inhoud en zacht op de relatie. En deze werk- en leefwijze brengt hij nu over naar klanten van zijn eigen onderneming ‘Van Toor Coaching’. Eén van de onderdelen binnen zijn coachings- en trainingsaanpak zijn maatwerktrainingen en ontwikkelprogramma’s gebaseerd op de Non Violent Communication van Marshall B. Rosenberg.

Naast zijn activiteiten als Personal & Business Coach begeleidt hij samen met zijn echtgenote Ingrid veelvuldig familie- en organisatieopstellingen. Onderdelen binnen het systemisch werk waarmee onzichtbare patronen zichtbaar worden gemaakt. Een krachtig instrument waar met weinig woorden vastzittende patronen worden doorbroken.

Kenmerkend: Een realistische optimist met humor, die kansen creëert en beschikt over uitstekende luister- en communicatieve vaardigheden. Rechtdoorzee en confronterend indien nodig. Vanuit vertrouwen, rust en overzicht recht op het doel af en de klus tot een goed einde brengen.

Binnen Maashorst Academy verzorgt hij de volgende training: