Een perfecte onboarding

07 sep 2023

Verwelkom nieuwe medewerkers met open armen en bied ze een gestructureerd en boeiend traject om snel en effectief te integreren binnen je bedrijf. Een goed onboardingstraject heeft duidelijke richtlijnen, ondersteunende middelen en zorgt dat de nieuwe medewerker een vliegende start kan maken bij jouw bedrijf.

Een aantal belangrijke voordelen van onboarding voor nieuwe werknemers:  

  • Het helpt bij het snel inpassen van de nieuwe medewerker in je bedrijf en bedrijfscultuur.
  • Het leidt tot hogere betrokkenheid en behoud van werknemers.
  • Het verhoogt productiviteit en sneller goed functioneren van nieuwe medewerker.

De verschillende fasen van de onboarding van nieuwe medewerkers 
Het onboardingproces kan worden onderverdeeld in een aantal fasen, waaronder pre-boarding, de eerste werkdag, de eerste werkweek, de eerste negentig dagen en het eerste jaar. Deze onderverdeling kan helpen om de stappen te bepalen voor het opzetten van een onboardingprocedure voor afzonderlijke collega’s. 

Download gratis ons hulpformulier
Het is goed om te weten dat er niet een ‘one size fits all’ aanpak is als het aankomt op onboarding. Vanuit de Maashorst Academy delen we hier praktische tips die je kunt volgen in je onboardingproces en die kunnen helpen te bepalen hoe de ervaring van de nieuwe werknemer maar ook de rest van het team zou moeten zijn. 

Leer van andere HR-professionals
Wil je sparren met HR-professionals over hoe zij de onboarding binnen hun bedrijf vormgeven? Sluit je dan aan bij de HR-expertgroep en leer van andere HR-professionals hoe ze het praktisch aanpakken, succesvol uitgerold hebben binnen hun bedrijf en wat de geleerde lessen zijn. Meer info?