Situationeel leiderschap

Investeer in je manier van leiding geven en laat je medewerkers betere resultaten behalen. Zorg dat jou manier van leiding geven gericht is op het optimaal benutten en ontwikkelen van de talenten van je medewerkers. Ben jij de leider die je zelf zou volgen?

Doe mee met de online training: Situationeel leiderschap en leer hoe jij in iedere situatie en voor iedere medewerker de beste stijl van leidinggeven toepast. Om een effectief leider te zijn moet je over bepaalde competenties beschikken die passen bij het ontwikkelen en benutten van talenten. Om flexibel leiderschap met succes toe te passen, is het belangrijk dat jij als leidinggevende de voorkeuren, persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden van je medewerkers goed kunt inschatten.

Wat leer je?

  • delegeren en loslaten
  • feedback- en complimenten geven
  • medewerkers intrinsiek motiveren en situationeel leiding geven
  • helder communiceren en actief luisteren

Wat is het resultaat?
Jij leert om flexibel en effectief leiding te geven aan je medewerkers en je team. Je krijgt inzichten in je mensen en leert om je aanpak af te stemmen op de situatie. Hierdoor ontdek je de juiste balans tussen mens- en taakgericht leiderschap. Je leert heldere resultaat- en ontwikkelafspraken maken met je team, zodat zij dat doen wat nodig is en hun doelen realiseren.

PS: De online training volg je op Samen online leren. Een leerplatform waarbij jij, je ontwikkeling en je leerdoelen centraal staan.